Kam za kulturou? Česko v EU, dilemata diplomacie a festival vědy

Kam za kulturou? Příští týden se koná konference o výročí 20 let Česka v Evropské unii, přednáška o dezinformacích, křest knihy a diskuse o dilematech české kulturní diplomacie a festival vědy. Nenechte si tyto akce užít! Čtěte dál a dozvíte se více.

Vlajka České republiky a Evropské unie, název akce "Dvacet let České republiky v EU"
© Institut pro politiku a společnost

Rok 2024 je rokem voleb do Evropského parlamentu, ale také rokem 20. výročí vstupu České republiky do EU. Uplynulých 20 let přineslo českým občanům a firmám mnoho výhod daných volným pohybem zboží, služeb, kapitálu a osob. Za toto období se podařila zrealizovat celá řada projektů financovaných z evropských fondů.

Česká republika získala možnost přímo se podílet na evropské integraci a na směřování EU. Členství v EU je ale spojeno také s celou řadou politik, směrnic a nařízení,.

Program konference a vystupující včetně možnosti registrace na akci naleznete zde.

KDY: Pondělí 15.4. 8:30-15:30

KDE: Praha, Palác ARA

Městská knihovna Sázava a Asociace pro mezinárodní otázky vás zvou na přednášku „Dezinformace = informační zahlcení a frustrace“ s Nikoletou Nemečkayovou analytičkou AMO se zaměřením na dezinformace, svobodu médií a strategickou komunikaci.

DEZINFORMACE = jak se šíří, proč a kdo z toho profituje? Naučte se způsoby, jak je rozpoznat a bojovat proti nim, a objevte význam kritického myšlení v době informačního zahlcení.

Přednáška je pořádaná ve spolupráci se Zastoupením Evropské komise v ČR

KDY: Čtvrtek 18.4. od 17:00

KDE: nám. Voskovce a Wericha 280 , 285 06 Sázava

Ústav mezinárodních vztahů, Česká centra a Institut mezinárodních studií FSV UK srdečně zvou na diskuzi o dilematech české kulturní diplomacie, která se koná při příležitosti křtu knihy „Ambasadoři bohémy: Současná česká kulturní diplomacie a její dilemata“ Jitky Pánek Jurkové a Elišky Tomalové.

Diskuze se uskuteční ve čtvrtek 18. 4. od 17.00 v Ústavu mezinárodních vztahů (Nerudova 3, Praha 1 –⁠⁠⁠⁠⁠ Malá Strana).

Diskuze se zúčastní:
Jitka Pánek Jurková, Česká centra
Eliška Tomalová, Institut mezinárodních studií FSV UK
Karel Smékal, Ministerstvo zahraničních věcí ČR
Tomáš Weiss, Institut mezinárodních studií FSV UK

Moderace se ujme Kateřina Šafaříková.

KDY: 18. 4. od 17.00

KDE: v Ústavu mezinárodních vztahů (Nerudova 3, Praha 1 –⁠⁠⁠⁠⁠ Malá Strana)

Počet míst je omezen, proto se v případě zájmu registrujte zde.

Těšit se jako obvykle můžete na skvělé workshopy, které nabídnou pořádnou dávku vědomostí, zážitků a zábavy. Vyzkoušíte si práci v laborce, naučíte se rozpoznávat polymery, objevíte kouzla 3D tiskáren i laserů, budete pracovat s chemikáliemi a nebo ochutnáte netradiční potraviny. Nabídka workshopů je i letos pořádně našlapaná!

Dopolední program je vyhrazen pro střední školy, odpoledního se může zúčastnit kdokoliv starší 15 let. Zájem bývá velký, proto doporučujeme workshopy předem rezervovat.

KDY: středa 16. dubna 2024 od 9:00 do 17:00 hodin

KDE: Laboratorní centrum Fakulty technologické UTB ve Zlíně (budova nese označení U15 a najdete ji u autobusového nádraží, ul. Vavrečkova 5669)

Více informací naleznete zde.

Sdílet tento příspěvek