Rozlučková street party Čechů v Bruselu

26.06.2009
čtk

Češi dnes večer symbolicky zakončí předsednictví EU na bruselské Czech Street Party. Ta je protipólem úvodního zahajovacího plesu Čechů na konci ledna. Podle mluvčí ministra pro evropské záležitosti Michaely Jelínkové míří akce na širokou veřejnost a mladé lidi.

Street party začne v pět hodin odpoledne, kdy se otevřou první stánky. Během večera zahrají kapely Mandrage, Clou, Mig 21 a Kryštof.

Akce se uskuteční v menším měřítku, než bylo plánováno. Původně měli totiž návštěvníci Czech Street Party křepčit na hlavním bruselském náměstí Grande Place. Kvůli hospodářské krizi a snaze snížit výdaje se akce přesunula na méně rušné místo před budovu stálého zastoupení ČR.

My jsme měli kdysi ambici udělat velkolepé, hodně slavnostní zakončení na Grande Place, potom přišla krize a v situaci, kdy ministr financí hlídá rozpočet velmi pevně, nám přišlo velmi nevhodné se pouštět do akcí, které možná jsou pěkné…, ale do krize se nehodí, řekla ve čtvrtek mluvčí ministra pro evropské záležitosti Michaela Jelínková.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek