Kam za kulturou příští týden? Přinášíme tipy!

Přinášíme tipy na kulturní zážitky během příštího týdne. Doporučujeme piknik s Eurocentrem Zlín, kyberworkshop pro dospělé v Brně, letní kino s následnou debatou v Praze, online debatu o informační a kybernetické válce, a multižánrový festival židovské kultury ŠTETL FEST v Brně. Čtěte dál a dozvíte se více!

V úterý v Uherském Hradišti: Piknik s EU

© EC Zlín

Eurocentrum Zlín Vás zve na venkovní piknik ve stylu známých literárních postav, který se uskuteční  v úterý 29. srpna 2023 od 9:00 do 11:00 hodin za Knihovnou Bedřicha Beneše Buchlovana v Uherském HradištiSnídaně zajištěna (avšak iniciativě se meze nekladou). Vstup volný.

Pro pohodlí doporučujeme přibalit deku a máte-li svou oblíbenou literární postavu, kostýmy pro malé i velké jsou vítány. Součástí pikniku bude i venkovní minibazar knih – tedy čtivo zajištěno, a samozřejmě přednáška EC  Zlín.

V úterý v Brně: Kyberworkshop pro dospělé

© Unsplash

Technické muzeum v Brně v úzké spolupráci s IT odborníky z brněnské pobočky firmy Kyndryl realizuje společný projekt v oblasti vzdělávání, a to kyberworskhop na téma bezpečného využívání internetu.

Vstup není věkově omezený, ale program bude primárně zaměřen na potřeby dospělého návštěvníka a seniory z řad široké veřejnosti.
Děti do 15 let se mohou zúčastnit pouze v doprovodu dospělé osoby.

Program trvá přibližně 120 minut, v polovině je krátká přestávka.

Vstup je zdarma, je však nutná rezervace: objednavky@tmbrno.cz nebo telefonicky na 541 421 444, 541 421 443

Více informací naleznete zde.

Ve čtvrtek v Praze: Letní kino s debatou: ThuleTuvalu

© ÚMV Praha

Ústav mezinárodních vztahů si Vás dovoluje pozvat na letní promítání filmu ThuleTuvalu z letošního ročníku festivalu Jeden Svět. Po promítání proběhne debata s experty a expertkami na environmentální politiku.

O filmu:
Grónské městečko Thule je nejseverněji obývaným místem na Zemi. Tuvalu je polynéský ostrovní stát. Místa od sebe vzdálená více než jedenáct tisíc kilometrů jsou však dnes osudově propojena. Tající led v Grónsku zvedá hladinu oceánu, který tak brzy zaplaví nízko položené tichomořské ostrovy. Zatímco se experti dohadují, jak změně klimatu zabránit, obyvatelé Thule a Tuvalu čelí už dnes jejím nezvratným dopadům v každodenním životě. Dokument zblízka sleduje osudy několika místních rodin, které si uvědomují, že jejich tradiční způsob života a obživy spěje rychlostí tajícího ledu ke změně.

Vstupné je zdarma. Více informací a registraci naleznete zde.

Ve čtvrtek ONLINE: debata: Válka jedniček a nul, jak se bojuje zpoza klávesnice?

© Debatní spolek
Zajímá vás jak velkou zbraní jsou moderní technologie? A jak ovlivňují informace průběh války na Ukrajině?
 
Tak se připojte na online debatu Debatního spolku. Hostem bude Miroslav Feix, brigádní generál a bývalý šéf Velitelství informačních a kybernetických sil Armády ČR
 
Veškeré dotazy můžete směřovat do komentářů, DMs, nebo se můžete zeptat přímo na debatě.
 

Odkaz na debatu a případnou registraci naleznete zde.

Od čtvrtka v Brně: Multižánrový festival židovské kultury ŠTETL FEST

© Go to Brno

ŠTETL FEST je multižánrový mezinárodní festival židovské kultury, který podtitulem „Důstojnost v rozmanitosti“ dává nahlédnout do židovské kultury i historie. 

Druhý ročník tohoto festivalu se uskuteční v termínu 31. 8. – 3. 9. 2023 v Brně. Festival nabízí program složený z více než osmdesáti akcí, výstav, přednášek, koncertů, divadelních představení a vystoupení osobností judaismu a hvězd židovské kultury. Více informací naleznete zde.

Vstup je zdarma.

Sdílet tento příspěvek