Blíží se Prague European Summit 2023!

Již příští týden se ve dnech 15. a 16. listopadu uskuteční Prague European Summit 2023. Letošní již devátý ročník má heslo „Reshaping Europe: Na cestě k větší odolnosti uprostřed globálních krizí“. Událost pořádaná Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM a Ústavem mezinárodních vztahů Praha se opět uskuteční v prostorách Lichtenštejnského paláce na pražské Kampě.

Prague European Summit vznikl v roce 2015 jako platforma pro pravidelnou strategickou debatu na vysoké úrovni o budoucnosti Evropské unie a aktuálních evropských otázkách. Od té doby se platforma rozrostla na diskuzní politické fórum na vysoké úrovni, na němž se pravidelně schází více než 500 vrcholných politiků, politických komentátorů, představitelů think-tanků, zástupců podnikatelské sféry, osobností veřejného života, mladých lídrů a zástupců veřejnosti z celého světa.

V předvečer summitu v úterý 14. listopadu se v pražském Profesním domě na Malostranském náměstí uskuteční diskuze na téma „Tváří v tvář válce“. Hlavní část programu summitu odstartuje ve středu 15. listopadu ve 13:30, po openingu budou následovat plenární panelové diskuze. Součástí programu bude rovněž slavnostní udělení Ceny vize pro Evropu. Ocenění je každoročně udělováno významným osobnostem, které během svého života věnovaly značné úsilí budování a rozvoji evropských ideálů. V loňském roce cenu obdržel jako vůbec první český laureát bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

Celý program naleznete ZDE.

Letošní ročník se zaměří na 3 tematicky propojené okruhy evropské odolnosti:

1) ekonomická odolnost během dvojí transformace evropské ekonomiky

2) politická odolnost evropských vlád uprostřed demokratického boje proti rostoucímu autoritářství

3) přeměna Evropy v asertivní geopolitickou mocnost

Pro účast na summitu je nutná registrace, kterou můžete provést ZDE.

Sdílet tento příspěvek