Eurocentra pořádají výtvarnou soutěž Kapr ve vánoční Evropě!

Eurocentrum Plzeň společně s Eurocentrum České Budějovice a Europe Direct České Budějovice připravili soutěž pro žáky základních škol v Plzeňském a Jihočeském kraji.

„Karel, rybí dobrodruh z malé české vesnice, se rozhodl, že letos Vánoce prožije mimo svůj rybník. Oblečen do vánočního klobouku a s radostným plácnutím ploutví vyrazil na cestu do Evropy.”

Úkolem je namalovat kapra Karla, který objevuje vánoční zvyky v zemích Evropské unie (kromě České republiky). Výherci mohou vyhrát například deskové hry nebo puzzle.

Podmínky: Soutěž probíhá ve dvou kategoriích: 1. – 5. třída ZŠ a 6. – 9. třída ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Každý autor může zaslat pouze jedno výtvarné dílo, se kterým musí uvést své jméno, kontakt na školu a na pedagoga (s e-mailovou adresou pro kontaktování při případné výhře.) Výtvarné dílo musí být odesláno do 19. prosince 2023.

Cíl soutěže

Cílem výtvarné soutěže je seznámit žáky s rozmanitými vánočními tradicemi napříč Evropou. Prostřednictvím výtvarného projevu se žáci budou podílet na zkoumání, prezentaci a interpretaci tradičních prvků, jako jsou dekorace, zvyky a typická vánoční jídla, a to ve světle specifické kultury každé země. Soutěž tak představuje nejen výzvu pro tvůrčí schopnosti žáků, ale také prostředek ke vzdělávání o různých kulturních tradicích, které obohacují náš svět.

Adresa pro zaslání obrázků: Krajský úřad Jihočeského kraje (budova B), B. Němcové 49/3, 370 01 České Budějovice. Pokud chcete díla donést do Eurocenter sami, kontaktuje nejdříve dané Eurocentrum na příslušné emailové adrese.

Upozorňujeme, že soutěžní díla se po skončení soutěže nevrací a vyhlašovatelé soutěže si vyhrazují právo použít je pro své účely.

Sdílet tento příspěvek