Eurocentrum Hradec Králové vyhlašuje výtvarnou soutěž k výročí 20 let členství ČR v EU

V květnu tohoto roku to bude již 20 let, co Česká republika vstoupila do Evropské unie. Některé změny související s integrací České republiky do unijních struktur byly znatelné hned po vstupu, jiné se udály až postupem času. V souvislosti s tím si klademe otázku, jaké změny nastanou během dalších 20 let? To je úkolem výtvarné soutěže, kterou k 1. březnu vyhlašuje Eurocentrum Hradec Králové ve spolupráci s informačním střediskem Europe Direct Hradec Králové a Knihovnou města Hradce Králové u příležitosti výročí 20 let členství České republiky v Evropské unii.

Mladí umělci mají za úkol v ní ztvárnit svou představu, co lze všechno změnit za 20 let. Jak bude vypadat Evropa v roce 2044? Jak budou vypadat města a dopravní prostředky? Jak se promění příroda vlivem klimatických změn a jak se změní podoba samotných lidí? Jak se projeví technologický pokrok? Budeme žít pod vodou, přestěhuje se život na jiné planety? Objeví se superhrdina, který zachrání svět?

Soutěží se ve třech věkových kategoriích:

  • předškolní děti a první stupeň základních škol
  • druhý stupeň ZŠ
  • střední školy

Soutěžní díla mohou soutěžící zanést osobně do dětských oddělení Knihovny města Hradce Králové, kanceláře Eurocentra Hradec Králové nebo zaslat poštou na adresu Europe Direct, Wonkova 1262/1a, 500 02 Hradec Králové, a to do 30. dubna 2024. Výtvarná technika, kterou soutěžící zvolí pro ztvárnění své vize, je libovolná.

Soutěž se koná pod záštitou ministra pro evropské záležitosti pana Martina Dvořáka a s podporou Statutárního města Hradce Králové. Slavnostní vyhlášení výsledků s předáním cen výhercům proběhne ve víceúčelovém sále Knihovny města Hradce Králové dne 17. května 2024 za účasti paní primátorky Pavlíny Springerové.

Autorka: Renata Černilovská, Eurocentrum Hradec Králové

Sdílet tento příspěvek